A termék a kosárba került

Partnereink

REX ketchup

REX ketchup

A REX Ketchup titkos receptje Nagybátyámtól maradt rám. Ő egy rendkívül sikeres gyártulajdonos volt a II. Világháború idején. Különleges ketchupjét nagy mennyiségben exportálta Svédország, Svájc és Csehszlovákia piacaira. 1944-ben már versenyben állt az európai piac vezető pozíciójáért! A gyár azonban elpusztult a háború végén. Mint élelmiszeripari gépészmérnök, a 70-es évek végén, megkaptam tőle a titkos receptet, hogy majd egyszer újra gyártsam. Újabb 40 év után elkészítettem egy adagot, hogy megkóstolhassuk. Rendkívüli sikert aratott! Nincsenek benne adalékanyagok, sem tartósítószerek és már van cukormentes változata is! Remélem, megkóstolja, és Önnek is ízlik majd!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
BölcsŐ

BölcsŐ

A BölcsŐ babaápolási termékek 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak, melyekkel a picik bőrét megóvva még teljesebbé tehetjük az anyai érintést :)

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Flavil

Flavil

Termékeink alapanyaga jelenleg a feketeribizli, feketeszeder és a kékszőlő. A feketeribizli, feketeszeder és a szőlő termesztésének régi hagyományai vannak Magyarországon. Pannóniában is őshonos volt a szőlőtermesztés. A szőlőlé fogyasztását például már a Bibliában is említik (Noé szőlőt ültet, misebor stb.). A feketeribizlit még a rómaiak is használták köszvény, reuma, ízület, sárgaság ellen.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Nektária

Nektária

Egészségkultúra: Termékeink tartósítószer és adalékanyagok felhasználása nélkül készülnek. A gyümölcs- és zöldséglevek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Italainkat cukorbetegek, lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Gyümölcspüréink, lekvárjaink mézzel, gyümölcscukorral (fruktóz) készülnek. Portfólió és fejlesztés: Minden termékcsoportban széles a választék. Termékfejlesztéskor a magyar gazdák által, Magyarországon hagyományosan megtermelhető gyümölcsökből és fűszernövényekből indultunk és indulunk ki. Fejlesztéseinket a természetes ízek keresése határozza meg, hitelesen, kompromisszumok nélkül. A belső piac védelme: Sokat teszünk a jövőnkért, ha egymás termékeit vásároljuk meg és dolgozzuk fel. Termékeinket gyermekeink, barátaink is fogyasztják! Bátran ajánljuk Önöknek is, egészségükre!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Obstermanns

Obstermanns

Az Obstermann’s Kft. családi vállalkozásból nőtte ki magát. Cégünk a gyümölcstermesztés fellegvárában, a szatmári régióban kezdte meg tevékenységét. Alapanyagaink a legjobb minőségű gyümölcsök, amelyek termékeink ízvilágának és összetételének magas színvonalát biztosítja. Mindig vonzódtunk az egyedi ötletek megvalósítása iránt, célunk a kiváló minőségű gyümölcsök rendhagyó felhasználása volt. A gumicukor gyártás gondolata személyes indíttatású volt, mivel családunkban a gyerkőcök előszeretettel fogyasztanak gumicukrot – bármekkora mennyiséget képesek megenni. Ezért is volt mindig az a legfontosabb szempontunk, hogy a termék, amit bevezetünk majd, jó minőségű és természetes összetételű legyen. Az ötlet immár az asztalon hevert. A megvalósítás egy évet vett igénybe, üzemünket végül a legmodernebb gépekkel sikerült berendezni, ami lehetővé teszi a hatékony és korszerű gyártást. Kézműves gumicukrokat készítünk, saját receptúra alapján. Kisüzemi technológiát alkalmazunk, gondosan ügyelve a magas színvonal folyamatos szinten tartása. Több termékcsaládot indítottunk útjára a különböző igények és korosztályok kielégítése érdekében. Két dolog közös mindegyikben: a csúcsminőség és a természetes alapanyagok.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Chili Hungária

Chili Hungária

Manufaktúránkban különféle csípős, chilis termékeket készítünk hagyományos eljárással, innovatív módon úgy, hogy megfeleljenek a legszigorúbb élelmiszer biztonsági és higiéniai előírásoknak. A feldolgozásban segítségemre van feleségem Enikő, aki élelmiszeripari mérnök, biztosítva a gyártás szakmai hátterét. Magas minőségű termék előállításához prémium minőségű alapanyagra van szükség, melyet saját kertészetünkben, kizárólag fajtaazonos, garantált eredetű vetőmagból termelünk immár 2011 óta. Termékcsaládunk, a Magyar Virtus termékcsalád folyamatosan bővül, igazodik a fogyasztói igényekhez, megtartva a tradicionális, magas minőséget.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Kézműves háziszappan

Kézműves háziszappan

Cégünk az orosházi Carlender Bt. 2012 nyarán kezdett hagyományos, meleg eljárással készített növényi alapanyagú szappanok gyártásába. Webáruházunkban az általunk gyártott és forgalmazott főzött, növényi háziszappanokat jelenleg 10 féle illatban kínáljuk. Emellett egészségmegőrző termékeket is forgalmazunk, amelyeket természetgyógyász segítségével megoldáscsomagok formájában is elérhetővé tettünk. Készítményeink előállításánál fontosnak tartjuk, hogy csak megbízható forrásból származó, természetes alapanyagokat használjunk fel. A közelmúltig elsősorban nagykereskedelmi partnereket szolgáltunk ki. 2014. év elején indítottuk webes kiskereskedelmi értékesítési rendszerünket, hogy termékeink gyorsan és hatékonyan eljuthassanak Önhöz, az ország bármely pontjára.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Bakacsi paprika

Bakacsi paprika

Kiskunhalasi székhelyű cégünk fűszerpaprika és ételízesítők feldolgozásával, kereskedelemével foglalkozik.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
FeelFlux

FeelFlux

A Rubik-kocka után egy újabb magyar ügyességi játék mutatkozott be a világnak. Egy fiatal kutatócsapat alkotta meg a FLUX névre keresztelt műszaki találmányt. A FLUX egy olyan játék, amelynek működése a fizika és a tudomány szabályain alapul: bemutatja, hogyan működik a magneto-dinamika, vagyis a mozgó elektromágnes.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Borecet Művek

Borecet Művek

Borecetünk Tokaj szívében fogant, a kézzel szüretelt és a válogatott szőlőfürtök, majd a belőlük készülő kiváló tokaji borok gyermekeként. Tokaj-Hegyalja kedvelt településén, Bodrogkeresztúron jött világra, ahol a gondos odafigyelés, a korszerű technológia, a hagyományok tisztelete, a tölgyfahordós érlelés, valamint a türelem és a megbecsülés keltette életre ezt a kivételes nedűt. Tokaji Borecet Manufaktúra 100% természetes úton, biológiai erjesztéssel készül Termékeink a borok esetében ismert biológiai erjesztéssel készülnek, megőrizve az eredeti borok jellegzetességeit. Eceteinkbe a borok átörökítik az egészségre jótékony hatású elemeket, csakúgy a finom aromákat és ízeket. Ecetbaktérium Hozzáadott adalékanyagok nélkül készítjük Boreceteinkben nem található semmilyen hozzáadott anyag, ezek kizárólag a természetes úton, a borokból származó és az ecetsav-baktériumok által közvetített összetevőket tartalmazzák. Valódi alkímia: a borban eredetileg jelenlevő alkohol alakul át ecetsavvá, már pár cseppnek is intenzív karaktert kölcsönözve, mely erős, ugyanakkor játékos formába önti borunk örökségét. Tölgyfahordóban érlelve visszaadjuk az alkímia során megbolygatott anyag nyugalmát. Hordó Miután elértük a teljes harmóniát, termékünket felöltöztetjük ezzel a kedves kis üveggel, melyek igen praktikusan egymásra helyezhetőek s kivételes tartalmuk mellett konyhánk díszei is egyben. Fogyasszák bizalommal, kísérletezzenek vele bátran, ízesítsék ételeiket, színesítsék receptjeiket, kívánjuk, hogy minden csöppje élmény legyen!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Chili-Trade

Chili-Trade

A Chili-Trade Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. 1994 októberében alakult. Cégünk fő tevékenysége a fűszerpaprika feldolgozás és csomagolás. Magyarországon a fűszerpaprika mintegy 300 éve házi fűszer. A fűszerpaprika olyan mindennaposan használt fűszernövénnyé vált, amely ma már nem hiányozhat táplálkozásunkból. A fűszerpaprika őrlemény az illatok, ízek, aromák együttese, a magyaros ételek legfőbb záloga. Megnyerő színe, magas színtartalma, édeskés vagy csípős íze igazi magyar fűszerré tette, jelentős mértékben hozzájárult a magyar konyha világhírnevének megalapozásához. Magyarország kiváló klímája, talajadottságai, az évszázadokra visszanyúló és apáról fiúra szálló termesztési hagyomány tette a növényt világhíressé. A Chili-Trade Kft. ezeket a tulajdonságokat szem előtt tartva tevékenykedik. Kalocsa környékének kiterjedt paprikaültetvényein termett különleges tulajdonságú őrleményt rejt a csomagolásunk, melyet az alföld jó talaja, napfényben gazdag klímája érlelt meg a paprikát kedvelők örömére. Ennek az alapanyagnak a hagyományos eljárással történő feldolgozásával őriztük meg az őrlemény kiváló tulajdonságait. 2001 óta HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert működtetünk. A minőségbeli javulást a csíraszegényítő eljárásnak köszönhetően tudtuk elérni. A paprikához szorosan kapcsolódik az egyik termékkülönlegességünk, a paprikamag étolaj. A paprika húsából és magjából nyerik ki a kellemes ízű és aromájú olajat. A hideg eljárás során kinyert olaj megőrzi eredeti vitamintartalmát és ízvilágát. Egyéb kézimunkával készített termékeink is vannak, melyek a következők: - különböző paprika fűzérek - fokhagymafonatok - házi ízesítésű savanyúságok, paprika - és fokhagymakrémek - kézzel festett fa - dísztárgyak

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Baricz Imre Róbert

Baricz Imre Róbert

"Színészetet tanult, kipróbálta magát Hollywoodban is a székelyudvarhelyi Baricz Imre Róbert, majd az Egyesült Államokból szülőföldjére hazatérve gyöngytyúkfarmot hozott létre. A fülsiketítően hangos szárnyasokat egymaga kelteti és neveli, a pöttyös tyúkok húsából prémium kategóriás bio gyöngytyúkpástétom készül. A székelyföldi fiatalember gyöngytyúktenyészete kuriózumnak számít nemcsak Erdélyben, de Kelet-Európában is, ugyanakkor a kisvállalkozó hamarosan másoknak is munkahelyeket teremt. Keltetőgépét mutatja a Székelyudvarhely melletti Küküllőkeményfalván Baricz Imre Róbert, aki három éve gyöngytyúktenyésztésbe kezdett. 7700 tojás fér egyszerre a pályázati pénzből vásárolt ipari keltetőbe, így évente akár 25 ezer gyöngytyúkcsibe is kikelhet. A falu határában álló gyöngytyúkfarmon, a California Ranch-en óriási hangzavarral fogad a négyszáz szárnyas. Imre Beverly Hillsben töltötte élete egy meghatározó időszakát, s a kis farm elindításához szükséges kezdőtőkét is ott gyűjtötte össze. Mint mondja, nemcsak Romániában, de egész Kelet-Európában kuriózumnak számít a gyöngytyúkfarmja, mert a félvad-szárnyasok tartása nehéz, máig nem sikerült teljesen háziasítani őket. A tenyésztő maga is az egészséges táplálkozás híve, így fontos volt számára, hogy teljesen bio terméket hozzon létre. Mivel a térségben nincs szárnyasokra specializálódott vágóhíd, Imre egy Maros megyei vágópontra szállítja őket. Az engedélyezett vágóhídról aztán egy modern gyárba kerülnek, és ott állítják elő a szintén engedélyezett, fogyasztásra alkalmas, havasi gyöngytyúkpástétomot. Egyelőre csupán kis mennyiséget tud előállítani, különlegességnek számító pástétomát azonban most már nem csupán a székelyföldi üzletlánc, de magyarországi üzletek is elkezdték forgalmazni. Tervei szerint húszezerre növelné Imre a gyöngytyúkállományt, s ezzel együtt munkalehetőséget is teremt néhány embernek. Mint mondja szemeiben nyugodt derűvel, gyöngytyúktenyészetét egymaga találta ki és valósította meg, s másokat is álmaik megvalósítására buzdít."

Tájegység: Erdély

Összes terméke nálunk
Kovalik Pincészet

Kovalik Pincészet

"Tokaj szőlővesszein nektárt csepegtettél..." Magyarországon már gyermekként megtanulja az ember e mondatot a Himnusz soraiban, valamint hallja a Napkirálynak, XIV. Lajosnak tulajdonított mondatot, miszerint a Tokaji "a királyok bora és a borok királya". A Budapesttől mintegy 200 km-re északkeletre található, kb. 4600 hektár kiterjedésű Tokaj-Hegyaljai Borvidék a Kárpátokból déli irányban kinyúló vulkanikus hegylánc legdélebbi pontján fekszik. Tokaj-Hegyalja, a világ első zárt borvidéke (1737), mely 2002-ben elnyerte a Világörökségi címet. A magyarság borkultúrája egyesíti a keleti, kaukázusi és a nyugati, római szőlőművelési hagyományokat, mely abszolút módon megmutatkozik Tokaj-Hegyalja szőlőtermesztésében és pinceépítési szokásaiban. A sajátos mikroklímának köszönhetően a pincék falán különleges pincepenész, a Gladosporium cellare telepszik meg, mely a bor érési folyamatára van jótékony hatással. A szőlőhegyeken elsősorban furmint, hárslevelű és sárgamuskotály alkotják az ültetvényeket. Mind a három fajta alkalmas az aszúsodásra. A borvidék méltán érdemli meg, hogy világörökségként tartsák számon.

Tájegység: Északi-középhegység

Összes terméke nálunk
Filio

Filio

A mai tök őse amerikai eredetű. Számos változata létezik, a tök felhasználási módja fajtától függően nagyon sokrétû. A tök magja olajos magnak számít, így az összes fajta magja tartalmaz több-kevesebb olajt. Mégis étolaj sajtolására – maghozam, íz és olajtartalom szempontjából – leginkább az olajtök alkalmas. Az olajtök magvának héja természetes nemesítés során elcsökevényesedett egy áttetszô hártyára, így az a magok betakarítása utáni szárítás és tisztítás után könnyen eltávolítható. Az olajtök – amit gyakran neveznek stájer töknek is, a kialakulásának helye miatt – termesztésének bázisa Ausztria. Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Magyarország területe. Ezen kívül nagy mennyiségben kezdték termelni a fajtát Ausztrália, India és Kína bizonyos részein is. A tök jól tűri a hosszabb aszályos időszakokat. A legjobb magtermés azonban akkor van, ha a nyárelőn (június végétől augusztus közepéig) elegendő csapadék hullik.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Cudy Future

Cudy Future

2010-ben alapítottuk a családi vállalkozásunkat, két nagy lányom jelenleg is a cégnél dolgozik. Eredeti szakmai végzettségem vegyész és korábbi munkahelyemen, egy ipari tisztítószereket gyártó cégnél kutatással és termékfejlesztéssel foglalkoztam. Kulcsár Ildikó Kulcsár Ildikó ügyvezető A 2008. évi gazdasági válságot követően azonban a munkahelyemen is megszorítások történtek, nem tudták már a kutatás-fejlesztést kellőképpen finanszírozni és engem sem engedtek továbbfejlődni, nem tanulhattam. Ezért úgy gondoltam, hogy saját vállakozásba kezdek. Céget alapítottam, melyben saját értékrendem szerint használhatom szaktudásom a köz javára. Egy hitelkártyával és hatalmas belső hittel vágtam bele a vállalkozásba.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Sáfrány

Sáfrány

20 éve, családi vállalkozásban tenyésztjük a pisztrángot Szilvásváradon, a szalajka-völgyi Pisztrángos tavakban. A pisztrángtenyésztés mellett többféle – édesvízi és tengeri – halat egyaránt füstölünk. Legfőbb elvünk, hogy vásárlóink asztalára friss, adalékanyagoktól mentes, minőségi halspecialitások kerüljenek.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
chocoMe

chocoMe

A chocoMe azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Mivel ez minden egyes csokoládé kedvelõnek mást jelent, ezért a vállalkozás több mint 60 millió különbözõ, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció létrehozására ad lehetõséget. A csokoládék készítése során a kompromisszum mentesség jegyében csak a legkiválóbb minõségû alapanyagokat használjuk, és a nagyüzemi gyártási folyamatokat mellõzve minden egyes tábla csokoládét kézzel készítünk és csomagolunk. A chocoMe Kft. 100%-os tulajdonosa Mészáros Gábor, aki a vállalkozás chocolatier-jeként (csokoládémestereként) egy személyben felelõs a gyártásért, a logisztikáért, a marketingtevékenységekért és az üzletfejlesztésért. A céget 2010-ben alapította, a vállalkozás székhelye, illetve a csokoládégyártó manufaktúra Budapesten a XIII. kerületben, a Kisgömb utca 23-ban található. Mészáros Gáborban 2010. januárjában, közel egy évnyi álláskeresés után (a chocoMe elõtt trade marketing vezetõként dolgozott egy multinacionális vállalatnál, ahonnan a gazdasági világválság kirobbanásakor elbocsátották) körvonalazódott elõször egy saját cég alapításának ötlete. A gasztronómiához lelkes amatõr szinten értõ vállalkozó elhatározta, hogy a Magyarországon még gyerekcipõben járó csokoládékészítõ szakma egyik meghatározó szereplõje szeretne lenni. Az elhatározást tett követte, majd rengeteg név elvetése után végül a chocoMe elnevezést választotta cégének, amely röviden és kifejezõen fejezi ki azt, amirõl ez a vállalkozás szól: egyedi csokoládé, ahogyan én szeretem. Bár egy sörös multinacionális vállalatnál trade marketinges vezetõként eltöltött évek alatt rengeteg üzleti tapasztalatra tett szert, Mészáros Gábor pusztán alapinformációkat tudott magáról a csokoládégyártásról és keserûen tapasztalta meg, hogy a magyarországi cukrászképzés keretében fájóan kevés szó esik errõl a tudományágról. Felkereste hát a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírû csokoládéakadémiáját, ahol igazi szaktekintélyektõl, többek között a csokoládégurunak is titulált Philippe Vancayseele-tõl tanulhatta meg egy intenzív tanfolyamon a csokoládékészítés mesterségét.A kellõ tudással felvértezve 2010 tavaszán megtette az elõkészületeket: Ebedli Gyula designer segítségével megtervezte a leendõ csokoládék csomagolását és a vállalkozás honlapját, illetve lefoglalta a www.chocome.hu domaint. A vállalkozás székhelyéhez kibérelte a XIII. kerület Szent László utca 14. szám alatti elhagyatott üzlethelyiséget, majd annak teljes átalakítása után betelepítette a gyártáshoz szükséges temperáló gépeket, a gránit munkalapokat és az ipari hûtõgépeket. A vállalkozás indulásakor összesen 76 feltét volt elérhetõ, ez bõvült a hónapok folyamán fokozatosan 80-ra. A feltétek nagy részét Németországból, Franciaországból és Olaszországból importáljuk, egyrészt a magas minõségi elvárások, másrészt a liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsök, a kandírozott virágok, a 23 karátos ehetõ arany magyarországi nehéz beszerezhetõsége miatt. Az összes vállalkozói és gyártási engedély beszerzése után a chocoMe honlapja 2010. június 21.-én, az esti órákban elindult és a vállalkozás készen állt a rendelések felvételére.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Sajtország

Sajtország

Sajtországban még a házak is sajtból vannak kezdődhetne így is a mese, de ez a valóság. Ipari sajtkészítést tanult, de ez nem igazán volt az, amit keresett. Hosszú éveken át teljesen más munkakörben dolgozott. Aztán megtalálta azt, amiben kiteljesedhet, alkothat, adhat az embereknek ez nem más, mint a kézműves sajtok készítése.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Dombi Mézmanufaktúra

Dombi Mézmanufaktúra

A Dombi Mézmanufaktúra a természetes magyar méz és méhészeti termékek előállíását vitathatatlan egészségmegőrző szerepének ismertetését tűzte ki zászlajára. A méhek évezredek óta birtokában vannak az anyatermészet kincsének, a nektárgyűjtésnek és finomításnak - ami az ember által, a maga tökéletes valójában elsajátíthatatlan. Szakrális tisztelete és éltető ereje korokon és kultúrákon ível át. Feladatunk mai világunkban csak az lehet, hogy minél több érdeklődő embertársunk asztalára eljuttassuk. A hamisíthatatlan termelői méz nem csak élelmiszer és tiszta energia, de testnek, szellemnek teremtett gyógyítója. Méhészetünk Tápiószecsőn található, méreténél fogva célunk nem lehet tömegtermelés, csak magas minőségű, természetes kézműves terméket állítunk elő. A Gödöllői-dombságnak utolsó, az Alföldbe bukó lágy lankáin húzódik meg településünk. A Felső-Tápió mente egyetlen terjedelmesebb nyíltvizekkel is rendelkező tájvédelmi körzete található itt. Flórájának gazdagsága, a minket körülölelő akácosok rengetege kiváló méhlegelőt biztosít.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Bajai ökoporta

Bajai ökoporta

Kicsiben kezdtük: előbb csak magunknak szerettünk volna egészséges és finom zöldségeket termelni, majd egyre bővült a kör, jöttek az újabb ötletek és próbálkozások. Egyre többet és többfélét termeltünk, egyre többet dolgoztunk fel és a fel nem használt zöldségeket elkezdtük a bajai piacon értékesíteni. Rájöttünk, hogy a kitűnő zöldségeinkből remek krémeket, csatnikat készíthetünk. Szárítva vagy aszalva, akár kétféle fűszert keverve újabb csodát nyerhetünk. Nálunk semmi nem veszhet kárba, igyekszünk feldolgozni, hasznosítani az adott növény minden részét. Folyamatosan érkeznek a vevőink is ötletekkel, javaslatokkal, mi pedig szívesen valósítjuk meg kéréseiket. Odafigyelünk a tájékoztatásra is, hiszen fontos, hogy vevőink tudják: amit tőlünk megvesznek, az nem csak finom, de száz százalékig egészséges is. Minden termékünk saját termesztésű alapanyagokból készül, adalékanyag és tartósítószer mentes. Régen a nagyszüleink pontosan tudták, hogyan dolgozzanak fel és hasznosítsanak mindent, ami a kertjükben megterem. Ehhez a tudáshoz szeretnénk visszatérni a Portánkon. Bebizonyítani, hogy igenis van becsülete a tisztességesen, odafigyeléssel megtermelt élelmiszernek, a zöldségeknek, gyümölcsöknek, gyógy- és fűszernövényeknek, amelyeket a nap és a víz áldása mellett a gazda gondoskodása, törődése is éltet. Ebben mindig számíthatunk szüleinkre is, hiszen ők azok, akik ezt az öröklött tudásukat és tapasztalataikat átadják nekünk, ellátnak értékes tanácsokkal, és örvendenek, látva a haladást, a gyarapodást. Nincs megállás: lépésről lépésre haladva folyton bővítjük kínálatunkat. Látogass el hozzánk: akár személyesen, akár virtuálisan. Szívesen fogadjuk, várjuk ötleteidet, javaslataidat!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Hecsedli Biosüti

Hecsedli Biosüti

Süteményeink kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból készülnek. Nem használunk semmilyen ízfokozót, tartósítószert, színezéket és adalékanyagot. Süteményeink mindegyike kézzel készül, természetes és egészséges alapanyagokból. Minősítő szervezetünk: BIOKONTROLL Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Cerbona

Cerbona

1962. január 1-én alapítják a Fejér Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalatot. Ennek fő tevékenységi köre a gabonafelvásárlás és őrlés, illetve a takarmánykeverék gyártása volt. 1987.A német Schaaf cégtől vásárolt extrúziós vonal megkezdi működését. Ezzel elindul az extrudált snackek és reggeli pelyhek gyártása. 1988. Bevezetjük a Cerbona márkanevet. 1989. Új gépsor kezdi meg működését müzli és müzliszeletek előállítására. 1995. Az olasz FEN cég gépeinek köszönhetően megkezdődik a klasszikus cornflakes, a burgonya illetve gabona alapú sütött snackek, chipsek gyártása. 2012. A Naponta Kft., a sikeres együttműködést és pályázatot követően, megvásárolja a Cerbona Extrudátum üzletágát. A cég elkötelezte magát a Cerbona név és a termékek mellett, mind a termelést, mind az értékesítést tekintve, így az eredeti receptúrák alapján, az eredeti gépsorokon gyártja a terméket. 2014. A Cerbona termékei már több mint 20 országba jutnak el, márkánk és cégünk jó hírét építve a világban.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Borka

Borka

A Kapócs család egyike azoknak a ritka velencei gazdacsaládoknak, akiknél még a dédnagyapa kezdte el a Velencei-tó környéki napsütötte lankákon a gyümölcstermesztést, szőlőművelést, és plántálta elhivatottságát, tudását az utódaiba. Azóta is a családunk műveli a földeket, és termeszti a gyümölcsöket a gondosan ápolt, híres fajtaválasztékú gyümölcsöseinkben. Három éve gyümölcsfeldolgozó kisüzemünkben aszaljuk is a gazdaságunkban érlelt terméseinket, és folyamatosan tökéletesítjük tudásunkat. A fán megérett, egészséges, zamatos szilvát, pirosló meggyet, édes sárgabarackot, és finom körtét a lehető legfrissebb állapotában aszaljuk, tartósítószer, és mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül. Kóstolja meg termékeinket, és élvezze Ön is a napsütötte, természetes magyar ízeket!

Tájegység: Dunántúli-középhegység

Összes terméke nálunk
Higén+99

Higén+99

Cégünk 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy gépgyártó üzemek részére minőségi gépöntvényeket gyártson. Az öntészet egyik szegmensét, fázisát az öntvény tisztítást, 2002-ben szárazjeges tisztítási technológiával egészítettük ki. A fejlesztés eredményeképpen később külső cégek tisztítási igényeit is ki tudtuk elégíteni, ami ezután fokozatosan egy teljes körű szolgáltatási üzletággá fejlődött. Az öntészeti tevékenység ezzel egy időben megszűnt. 2010-ben cégünk újabb fejlesztést hajtott végre. A cél az volt, hogy az ipari felülettisztítás minőségét tökéletesítve, nemcsak tiszta felületeket, hanem a mikroorganizmusoktól mentes fertőtlenített felületeket is képesek legyünk elérni. Több évi kitartó munka eredményeképpen megszületett a HIGÉN+99 fertőtlenítő család. A HIGÉN + 99 a piacon kapható fertőtlenítő szerek közül az egyik leggyorsabb, az egyik legnagyobb csíraszám csökkenést produkáló fertőtlenítő. A rendkívüli fertőtlenítőereje ellenére egyedüliként mégis a legkisebb kockázatot jelenti a felhasználónak és környezetének. Napjainkban is a folyamatos fejlesztés, és a kiváló minőségű fertőtlenítőszer előállítása a legfontosabb célunk. A HIGÉN+99 termékcsalád fertőtlenítőképességét, minőségét rendeltetésszerű használata esetén garantálom, és személyes felelősséget vállalok érte.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Caola

Caola

A KEZDETEK A Caola fordulatokban bővelkedő “meséje” egészen a reformkorig nyúlik vissza, és története összefonódik a hazai ipar kialakulásával és fejlődésével. 1831-ben, ugyanabban az esztendőben amikor a Széchenyi István nevével fémjelzett Első Duna-gőzhajózási Társaság elindította menetrend szerinti hajóközlekedését Bécs és Pest között, egy pesti szappanosmester gyárat alapított a régi Váci Úton, a mai Bajcsy-Zsilinszky út 30. számú ház helyén. Hutter József szappanfőző gyárával tette meg az első lépéseket a magyar kozmetikai ipar, s egyben ez a vállalkozás számít a mai Caola egyik jogelődjének is.A Hutter szappangyár gyorsan fejlődött. Elsőként vezették be a gyári mintaboltban való árusítást, ahol a vevők megismerkedhettek az egyre népszerűbb Hutter-féle szappanokkal és kozmetikumokkal. A családi vállalkozás 1906-ra kinőtte addigi kereteit és részvénytársasággá alakult. 1917-ben a Hutter Rt. megalapította az Elida Magyar Illatszer és Pipereszappan Rt-t.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Grapoila

Grapoila

Fő tevékenységünk hidegen sajtolt olajok és maglisztek gyártása. Az olaj minőségét nagyban meghatározza, hogy hideg sajtolással állítjuk elő. Termékeink nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert és adalékanyagot, kizárólag természetes, hazai alapanyagokból készülnek. Saját fejlesztésű préstechnológiánkat a kezdetek óta folyamatosan csiszoljuk, hogy segítségével minél többféle hidegen sajtolt növényi olajat tudjunk előállítani, a lehető legjobb minőségben és a leggazdaságosabban. Legfőbb termékünk továbbra is a szőlőmagolaj, mivel gépeinkkel rendkívül nagy százalékban tudjuk kinyerni hideg sajtolással, az élettanilag fontos anyagokban gazdag olajat. A „zero waste” elvet követve, gyártási folyamatunk során nem keletkezik felhasználatlan melléktermékünk. Termékcsaládunk 14 féle olajból, 10 féle maglisztből, 4 féle olajkrémből és 4 féle kozmetikai iszapból áll. A továbbiakban megismerheti cégünket és termékeinket.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Heit torma

Heit torma

A Heit Családi Birtok Létavértes és Bihardiószeg településein kapcsolódik össze. Érmellék vidéke ez, ahol két ősi kultúra találkozik és fonódik egybe: a szőlőé és a tormáé. Családunk több éve foglalkozik tormatermesztéssel Létavértesen. Termékeinket saját kertünkben termelt tormából magunk készítjük el kisüzemileg. Palackozott tormáink egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot! A tormáról Kezdetben a tormát nem is fűszernövényként tartották számon, elsősorban gyógynövényként használták a népi gyógyászatban. Magas a nátrium-, kálcium-, magnézium- és C-vitamin tartalma, valamint egészségjavító és preventív hatásairól is ismert. Gyomorbajokra kiváló, segíti az emésztést és meghozza az étvágyat. Egyre többen vallják, hogy a tormának baktérium- és vírusölő hatása is van. Megfázásos időszakban a reszelt torma kevés mézzel elkeverve igazi orvosság. Debrecen vonzáskörzetében, így Létavértesen is nagyon sok tormát termelnek, a tormafogyasztás azonban ezzel nem egyenesen arányos. Vitamintabletták helyett használjunk természetes immunerősítőt főleg, ha elérhető közelségben van és még finom is! A torma a téli vitaminszegény hónapokban különösen jó szolgálatot tesz az egészségünknek, valamint szinte bármilyen húsétellel harmonizál jellegzetes íze. Termékeink igény szerint cukormentes változatban is elérhetőek! Válasszon mindenki magának ízlése szerint egyedülálló tormarepertoárunkból, melyeket sajátos családi receptek alapján készítünk el, a kézműves termékek lehető legmagasabb gyakorlati színvonalán!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Vega Farm

Vega Farm

Családi vállalkozás keretében évek óta foglalkozunk a gabonakolbász gyártásával. Hosszú út vezetett a tervektől a megvalósulásig. Férjem - korábbi munkája kapcsán - jól ismeri a húsipart, és a húsalapú kolbász elkészítésének minden fortélyát. Családunk nagy része már jó ideje vegetáriánus, így először csak saját felhasználásra kísérleteztünk ki vegetáriánus (vegán) gabonakolbászt . Baráti körünkben kóstoltattuk az elkészült termékeket. A visszajelzések és a folyamatosan gyűlő elkészítési tapasztalatok alapján több év alatt forrta ki magát e mostani, végleges recept. Vegán gabonakolbászainkban kiváló minőségű hazai gabonákat használunk és a többi alapanyag kiválasztásánál is nagy hangsúlyt fektetünk a megbízható minőségre. Termékeink készítésénél fő szempontunk, hogy mesterséges anyagok nélkül, íz-, színezék- és tartósítószer-mentesen készüljenek, megőrizve a hagyományos magyar kolbász ízvilágát, küllemét. A kolbászok füstölését is hagyományosan végezzük, saját kísérletek alapján kialakított füstölőkamrákban. 2015-ben termékeinket és üzemünket auditálta az Európai Vegetáriánus Szövetség. Vizsgálatuk eredményeképpen megkaptuk a szövetség igazolását arról, hogy termékeink vegan termékek. Ennek alapján feltüntethetjük termékeink cimkéjén a szövetség v-logo-ját, amely a fogyasztók számára is látható módon igazolja, hogy termékeink megfelelnek a vegan termékekkel szemben támasztott követelményeiknek. Célunk, hogy termékeink segítségével minél több embert segítsünk egészségesebb étrendre. Kívánjuk, hogy a változtatni akarók megismerhessék, hogy vegetáriánus vagy vegán étrenden sem kell nélkülözni a hagyományos megszokott magyaros ízeket. Pusztán növényi alapanyagok felhasználásával is lehet ízletes ételeket készíteni. A már forgalomban lévő kolbászaink mellett számos más termékkel is kísérletezünk, a receptúra véglegesítését követően ezen uj termékek bevezetését tervezzük a közeljövőben. Reméljük, hogy termékeink az Önök megelégedésére szolgálnak!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Kutyori Konyha

Kutyori Konyha

A Kutyori-Konyha egy családi vállalkozás, amely már több mint 10 éve gyümölcs- és zöldségfeldolgozással foglalkozik. A kezdetekben főleg lekvárokat, dzsemeket, szörpöket, sütő és édesipari termékeket gyártottunk. Az alapítás óta a legfontosabb szempontunk, hogy fő alapanyagunkat, a gyümölcsöt, kizárólag megbízható hazai forrásokból szerezzük be, így biztosítani tudjuk vevőink számára az állandó magas minőséget. A kizárólag csak válogatott minőségű gyümölcsökből készült lekvárjainkat és különböző gyümölcskészítményeinket nyugodt szívvel ajánljuk minden kedves vásárlónknak. Természetesen mi is készítünk gyógynövény alapú termékeket is melyek közül a legnépszerűbb ízek a homoktövis, bodza és csipkebogyó lekvárok, de a 2014-es esztendőtől kezdve már rebarbarás készítményeink is elérhetőek. Különös figyelmet szentelünk az egészséges életvitelnek, ezért lekvárjainkat több íz változatban is készítjük: csökkentett energiatartalmú termékeink éppúgy fellelhetőek, mint a diabetikus lekvárok. Legújabb termék fejlesztésünk amely mindenkinél óriási sikert aratott egy olyan különleges szilvalekvár amely a szilván kívül semmilyen adalékot nem tartalmaz,még minimális tartósítószert sem, de mindezek mellett 200% friss gyümölcsöt rejt magában.

Tájegység: Északi-középhegység

Összes terméke nálunk
Bio Berta

Bio Berta

"A BERTA Bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk. Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a bio termesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk. 1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. századba már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk. Micsoda fergeteges évtizedet is hagytunk magunk mögött, s mintha a folytatása még nehezebbnek tűnne, hisz a tisztességes munkában megfáradt családfők helyébe a soros nemzedék már nem ""iparkodik – nem divat immár verejtékes munkából megélni"". A mindent átszabályozó globalizálódás bizony kihúzta a sámlit olyan dogmák alól, mint hungarikumok, specifikumok stb., vagyis masszívan annulálódik – erodálódik a valaha Európa éléskamrája idealisztikus állapot."

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Tiszta Só

Tiszta Só

Mindenki számára nagyon fontos, hogy étkezései során tiszta NaCl konyhasót egyen. A kereskedelemben kapható sók egy része ismeretlen mennyiségű kálisót tartalmaz, pedig ez nagyon veszélyes. Az MSZ 11007:2013 (Magyar Szabvány) szerint minimum 97% NaCl konyhasót kell tartalmaznia mindegyik étkezésre szánt sónak, de KCl kálisó nem szerepel a fennmaradó maximum 3%-nyi egyéb komponensek között. Bővebb leírást a www.tisztaso.hu oldalon a dokumentumoknál találsz. Ha tiszta, kétszeres minőségellenőrzési vizsgálattal felügyelt, minimum 99,5% NaCl tartalmú konyhasóra (nátrium-kloridra) van szükséged, akkor azt tőlünk beszerezheted. Az 1kg-os NaCl konyhasót a patikák által használt gyógyszerkönyvi tisztaságú konyhasó 25kg-os zsákjaiból csomagoltuk át. EGÉSZSÉGVÉDELEM Tejfalussy András méréstani szakértő és Weixl Várhegyi László okl. természetgyógyász, ny. rendőralezredes állásfoglalása a www.tejfalussy.com honlapon dokumentált tudományos mérések és tantételek, és Prof. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor szakvéleménye alapján: Mitől lett ennyire sok magyar ember beteg, rövid életű, és meddő? Miért csökken évi több tízezerrel a létszámunk? Három titkos főfelelősre mutattak rá az ok-okozat kalibráló élettani mérések: 1.: Túlterheli az immunrendszert, ha az ivóvíz mérgező vegyszereket és/vagy klórozásnak ellenálló vírusokat tartalmaz. 2.: Keringésrontó, ha a fiziológiás mérték alá csökkentik a konyhasó pótlást. 3.: Sejtműködés-gátló, keringésrontó és ivartalanító hatású, ha a fiziológiás szükségletnél sokkal több káliumot esznek, isznak. Megbízható védekezés: 1.: Ivóvíz desztillálás, 2.: Gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl konyhasóval fiziológiás mértékben sózás, 3.: Kálium túladagolás mellőzés. Ezen anyagok élettanilag optimális, fiziológiás napi dózisaira és beviteli sebességeire étkezésnél is irányadóak a magzatot tápláló vérszérum és a magzatvíz, és a csecsemők és felnőttek gyógyítására is alkalmazott fiziológiás infúziós Ringer oldat H2O/NaCl=110 és Na/K=30 optimális arányai: „ NYILATKOZAT A Ringer oldat a testnedvekhez hasonló ionösszetételű folyadék. A Ringer oldat (0,9% NaCl, 0,03% KCl, 0,025% CaCl2, 0,02% NaHCO3, 99% desztillált víz) szerinti nátrium, kálium, klór és víz pótlási arány megfelelő kóros veszteségek esetén, de ugyancsak optimális a napi étkezések során is. Budapest 2010. január 6. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor sk”

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Lillród Film

Lillród Film

A film Kassai Lajos tevékenységével, az általa újrateremtett - csak az elődeinkre jellemző ősi harci képességgel - a lovasíjászattal, ennek szellemi hátterével, az abból létrejött, a világban futótűzként terjedő sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik. Mindezekről számtalan anyag található az írott és elektronikus médiában. Hasonló témával foglakozó könyve már több kiadást megért, több nyelvre lefordították. Kínában sztárként ünneplik mind a bemutatókon, mind a televízióban. Ha Hollywood olyan szuper produkciót forgat, amiben lovasíjászok szerepelnek, akkor őt kérik fel szakértőnek és ő tanítja be a sztárokat, mint a legutóbb Kínában forgatott filmben, Matt Damon-nak.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Nobilis

Nobilis

A 2015-ös évet is kiválóan kezdte a Nobilis Pálinkafarm. A rangos QUITESSENCE Competition pálinkaversenyen valóságos éremeső kísérte a Nobilis Pálinkák részvételét. A QUITESSENCE Competition pálinkaversenyre 257 nevezőtől összesen 1021 pálinka és párlat érkezett Magyarország, Ausztria, Kína, Románia és Szlovákia területéről. A nevezések száma évek óta messze meghaladja valamennyi magyarországi pálinkaverseny nevezési számát. A verseny és a hozzá kapcsolódó ünnepi gála szakmai visszhangja évek óta az egyik legjobb az országban. A nevezett minták folyamatosan emelkedő száma mára megkerülhetetlenül hazánk egyik legmeghatározóbb pálinkaversenyévé tette az ongait, mely Magyarországon egyedüliként a Destillata „előszobájává” vált. A Nobilis Pálinkák 1 Champion díjjal, 6 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzéremmel zárták hazánk egyik legmeghatározóbb pálinkaversenyét, ahol a pálinkák mellett a 2014-ben bevezetett likőrök is hatalmas sikert arattak. A Nobilis Feketeribizli likőr a legrangosabb elismerést kapta, a Champion díjat. A versenyen aranyérmet kapott a Nobilis Ágyas Meggy-, Ágyas Szilva- és Málnapálinka, a Nobilis Feketeribizli és Meggy likőr valamint a Nobilis Sörpárlat, míg ezüstéremmel ismerték el a Nobilis Alma-, Barack-, Birs-, Szőlő- (Irsai Olivér), Vilmoskörte-, Érlelt Szilva- és Szilvapálinkákat. A versenyre nevezett Nobilis pálinkák közül bronzérmes lett a Barack-, Cseresznye-, Érlelt Alma-, Érlelt Ribizli- valamint a Meggypálinka. Destillata - 12 éremmel ismerte el a Nobilis pálinka ízeit A 2015-ös év folyatatása jobban már nem is alakulhatott volna. A Destillata összesített eredménye a három legnagyobb magyar kereskedelmi főzde közé juttatta a Nobilis Pálinkát.A rangos Destillata pálinkaversenyen igazi éremeső kísérte a Nobilis Pálinkafarm részvételét. A lassan negyedévszázados Destillata a szakma egyik legelismertebb versenye.A díjátadó gála minden évben más ausztriai városban zajlik; idén Eisenstadt és az Esterházy kastély adott otthont az ünnepélyes eseménynek. A Destillata burgerlandi megmérettetésére 162 nevezőtől összesen 1500 pálinka és párlat érkezett Magyarország, Ausztria, Németország, Románia, Hollandia, Olaszország, Argentína, Svájc és Szlovákia területéről. A Nobilis 1 arany, 3 ezüst-, és 8 bronzéremmel zárta a szakma egyik legmeghatározóbb pálinkaversenyét, ahol pálinkáink mellett a 2014-ben bevezetett likőrjeink is hatalmas sikert arattak. A Nobilis Érlelt Szilva Pálinka elnyerte az aranyérmet. A versenyen ezüstérmet kapott Nobilis Feketeribizli,Nobilis Málna Pálinka valamint a Nobilis Birs Pálinka. A versenyre nevezett Nobilis pálinkák közül bronzérmes lett a Meggy-, Kajszibarack-, Alma-, Cseresznye,- Érlelt Alma,- Irsai Olivér Szőlő, valamint az Erdei Meggypálinka. Továbbá Bronzéremmel jutalmazták az idei év egyik különlegességét is a Meggylikőrt. „Tervezzük, hogy a közeljövőben további, akár más kontinensen lévő versenyeken is indulunk.” – mondta az eredményhirdetés után Nobilis Kristóf, a Nobilis Pálinkafarm alapítója. A 2010-ben alapított Nobilis Pálinkafarm a Vértes lábánál fekszik. A Nobilis pálinkák alapanyagát a 300 hektáros birtokon elterülő, gondozott gyümölcsösök termése biztosítja. A pálinkák mindegyike kizárólag természetes alapanyagokból, a vértesaljai karsztforrásból származó víz felhasználásával készül, a vonatkozó törvényi előírások és szakma íratlan etikai elveinek messzemenő tiszteletben tartása mellett.A Nobilis Pálinkafarm jövőre vonatkozó terveiben a díjakkal elismert kiváló minőség megőrzése és a folyamatos fejlődés lehetőségeinek keresése mellett továbbra is kiemelt szerepet kap a Nobilis pálinkák körének bővítése. Az elismert nemzetközi versenyeken elnyert díjak és a folyamatosan javuló szereplés mellett a Nobilis Pálinkafarm a következő években további világversenyeken is tervezi részvételét.

Tájegység: Dunántúli-középhegység

Összes terméke nálunk
Wilhelm

Wilhelm

A mézbor egy olyan ital, ami tele van történelemmel és mendemondával. Feltalálása 8000 évre nyúlik vissza. A mézbor sok mozifilmben megjelenik, mint például: Trónok Harca, Harry Potter, Gyűrűk ura, Midas király stb. Hasonlóan más ősi alkoholtartalmú italokhoz, mézbor körül is különböző történetek és pletykák keringenek. A legtöbb ilyen történet a mai napig megmaradt. A mézbor körül egy rejtélyes lepel van, felidézve a vikingek képét, a tömeges orgiákat, és titokzatos italokat. Szóval dőljön hátra, lazítson és hagyja, hogy wilhelmnektár mézbora része legyen az Ön történetének is. Az idők folyamán, a mézbor legendája sokakat elbűvölt és lenyűgözött. A mézborról azt gondolták, hogy afrodiziákum, vagy gyógyszer, amely segíti a termékenységet. Mivel kizárólag mézből készül, a mézbor legendáját továbbviszi annak misztikus természete érzéki összetevőkkel. A mézbor nemcsak finom, hanem egészséges ital is egyben, mivel ugyanazokat az összetevőket tartalmazza, mint a természetes méz. A mézeshetek elnevezés is a mézborból ered. Régebben az ifjú párok mézbort kaptak a mézeshetek idejére, akkora mennyiséget hogy a holdtölte utolsó ciklusát elegendő legyen. A mézbor fogyasztásának gyakorlata eltér minden más italtól. Minden korty tele van több ezer éves történelemmel, mendemondával, és mágiával, ezt érezheti miközben az erjesztett méz bódító ízét fogyasztja. Azt mondják, hogy a mézborral olyan szintre lehet eljutni, mint semmilyen más itallal. A mézbornak hosszú története van. Olyan hosszú, hogy egyesek szerint a legrégebbi erjesztett ital. Midas Király is mézbort ivott (elvégre ezután vált arannyá minden, amihez hozzáért), ahogy azt a régészeti ásatások során megtalálták.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Csíki Sör

Csíki Sör

A Csíki-medence, és különösen Csíkszentsimon messzi földön híres tiszta forrásvizéről. A különlegesen tiszta vízre és a helyi kitűnő adottságokra alapozva Csíkszentsimonban építettük fel a Csíki Sör Manufaktúrát. Manufaktúránkban hagyományos sörfőző technológiát használunk. A modern, magyar szakemberek által kifejezetten számunkra készített sörfőző berendezések korunk magas technológiai szintjén követik a hagyományos eljárásokat. A régies főzési eljárások mellett biztosítjuk a tiszta környezetet, a megfelelő hőmérsékletet, és szigorúan megőrizzük a természetes érlelési folyamatokat. Nálunk a sör csak természetes úton érik, a természet folyamataiba mesterséges érlelésgyorsítókkal, kiegészítő anyagokkal, vegyületekkel nem avatkozunk be. A helyi többségi tulajdonban lévő Csíki Sör Manufaktúrában megközelítőleg 100 székely ember dolgozik. Együttműködve a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, kutatva, tisztelve és felelevenítve közös múltunkat mi magunk alakítjuk ki receptjeinket. Helyben szervezzük meg a sörfőzési és palackozási feladatokat, és mi magunk gondoskodunk arról is, hogy friss, különleges söreink Székelyföld boltjaiba és vendéglátóegységeibe, ezáltal reményeink szerint az Ön asztalára is eljussanak. Így biztosítjuk, hogy sörünk igazi csíki és egyben valódi székely sör is legyen.

Tájegység: Erdély

Összes terméke nálunk
Gyermelyi

Gyermelyi

1953. január 21-én tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket - a politikai nyomásnak engedve - megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. Az 1956-os forradalom és szabadságharc szele szétfújja ezt a kezdeményezést, a laza szövetkezés felbomlik. 1959-ben azonban, az erőszakos tagosításnak engedve, immár 120 taggal újraalakul a szövetkezet, amely 1500 katasztrális holdon és két volt uradalmi majorban megkezdi a közös gazdálkodást. A belépő tagok, végleg feladva az egyéni gazdálkodás reményét, tudatosan igyekeznek javukra fordítani a mezőgazdasági nagyüzemben rejlő gazdasági előnyöket. cegtortenet_1Az alapítók magukkal hozták szorgalmukat, a föld szeretetét, a szakértelmet, a vállalkozó kedvet. A földterületek táblásításának, a gépesítésnek, a műtrágya és növényvédő szer használat bevezetésének köszönhetően növekednek a gabonafélék termésátlagai. A gazdák a takarmányegyensúly megtartása érdekében intenzív állatfaj tenyésztésébe fognak, árutojást termelnek. 1970-ben az ország pártvezetése tésztagyár építéséről határoz, amelyhez helyszínt keresnek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozik a feladatra és megkapja a lehetőséget. Közös vállalati formában, 1971-ben elindul a tésztagyártás, két kereskedő cég és egy szakmai befektető társulásával. A hetvenes évek végén szépen jönnek az eredmények, két évtizedes átgondolt tőkefelhalmozás és takarékos gazdálkodás után a cég már megengedheti magának, hogy szociális kiadásokat is vállaljon. Támogatja munkavállalóinak családi ház építését, Gyermely és a környező falvak fejlesztését. A nyolcvanas évek közepén már négy község határában gazdálkodik a szövetkezet, s a gazdasági lehetőségeket kihasználva az ipari háttér bővítésébe kezd a közös gazdaság. Malmot épít, így biztosítva egyenletesebb alapanyag-ellátást a tésztagyárnak. 1989-ben sikeresen megtörténik a napi 120 tonna felöntésű üzem beőrlése, ezzel egy újabb iparág honosítása. A rendszerváltozáskor a közös tárgyi és szellemi értékek együtt tartásánál semmi nem lehetett fontosabb. A szövetkezet ekkor részvénytársasággá szervezi tevékenységét, és megtörténik a vagyon nevesítése. Valós tulajdonosok lettek az alapítók, azok az emberek, akik magukat mindig is annak tartották, és úgy is viseltettek a cég iránt. Így a dolgozók is részvényt szerezhettek a vállalatnál végzett munkájuk után. 1992-ben új takarmányüzem áll a baromfitenyésztés szolgálatába. Az ezredfordulóra a különböző akvizíciók révén már 9500 hektáron gazdálkodik a vállalatcsoport. A 2001-ben átépített, Bühler technológiával felszerelt malom kapacitása napi 300 tonna lesz, és 2005-től automata zsákolóval, valamint kis egység csomagolóval is rendelkezik. cegtortenet_2.jpg2002-ben elkészül a tésztagyár 5 éves fejlesztési terve. 2003-ban szélesedik az integráció, felépül a búza-vetőmagot előállító üzem, és a búzatermelő partnerek már csak Gyermelyi vetőmagot használnak. 2003-ban átadásra kerül a tésztagyári irodákat, szociális blokkot, a kazánházat és a hőközpontot magába foglaló épület. 2004-ben megépül a lisztsiló és lisztkeverő, mely az ideális alapanyag-ellátást teszi biztonságossá. 2005-ben már áll az új gyártócsarnok, az automata magas raktárral és egy apróáru csomagoló vonallal. 2006-ban 35 éves lesz a gyár, s ekkor „ajándékként” kap egy 2100 kg/h teljesítményű szálas áru gépsort és egy 1200 kg/h kapacitású apró áru vonalat, miáltal ismét Gyermelyen van a térség legmodernebb tésztagyára. 2007-ben tovább folytatódik a csomagolás korszerűsítése, már robot végzi az 5 kg-os tasakok rakatolását is, és automatizálttá válik a raklaptovábbítás a palettázóktól a magas raktárba. Még ebben az esztendőben sor kerül a traktorpark lecserélésére kiírt tender lebonyolítására, aminek nyertese a világhírű John Deere gyár lesz. 2008-ban egy újabb 1500 kg/h teljesítményű apróáru gépsor kezdi meg működését a tésztagyárban. A növénytermesztés nagy teljesítményű szemestermény-szárítót és tárolót épít Tökön. 2009-ben elkészül az óránként 45 000 db tojás feltörésére alkalmas üzem, mely a tésztagyárat látja el friss tojáslével. Újjáépül a kablási baromfitelep, ahol 2 ólban 200 000 db tojótyúk talál minden kényelmi igényt kielégítő szállást. 2010-ben Gyermelyen a két régi terményszárító helyett egy új épül, s a pékség már több mint 30 budapesti szakboltba szállít a kibővített üzeméből. 2011-ben felépül a második magasraktár, mely túlméretes rakatok automatikus tárolására is alkalmas. A régi lisztraktár helyén így felszabadul a terület a meglévő mellett egy új malom építéséhez. 2012-ben megkezdődik a beruházás és év végén már beőrlésre is kerül az új malom, mely napi 200 tonna lágybúza, illetve 150 tonna durumbúza őrlésére képes. A kapacitás bővítésén túl ez azt is jelenti, hogy a tésztagyártáshoz felhasznált alapanyagok közül immár a durumdara – a vetőmag termesztésétől kezdődően – is a vállalaton belül kerül előállításra. A logisztikai infrastruktúra is bővül egy komissiózó raktár és egy csomagolóanyag raktár megépítésével, valamint Polgáron is felépül egy új regionális raktár, mely már a szomszédos országok áruellátásába is bekapcsolódik. Megkezdődik a máriahalmi tojófarm rekonstrukciója is, és év végére elkészül egy új, 100.000 tyúk tartására alkalmas istálló. Útjára indul a növénytermesztésnél a betakarító eszközpark cseréje és még ebben az évben megérkeznek az első kombájnok. 2013-ban befejeződik az egységes kombájnpark kialakítása, a munkába álló 15 db CLAAS Lexion 670 típusú modern kombájn lehetővé teszi a gyors és szakszerű betakarítást. A megnövekedett őrlési kapacitás alapanyag-ellátásának biztosítása végett megépül egy 32.000 tonna gabona be- és kitárolására, valamint tisztítására alkalmas tárolórendszer. Máriahalmon újabb 100.000 tyúkférőhelyes istálló készül, erősítendő a tojáspiacon meglévő piacvezetői pozíciót. 2014-ben a piaci igényekhez igazodva, egy új lisztcsomagoló berendezés üzembe helyezésével, napi 250 tonnára nő a fogyasztói kiszerelésű őrlemények csomagolókapacitása. Megújul a teljes vállalati arculat, és a termékek is új csomagolást kapnak. A tészta, liszt, tojás termékeken egy egységes, a korábbinál hangsúlyosabb Gyermelyi márkavédjegy garantálja a könnyebb beazonosítást, és az egyes termékcsoportok összetartozását. A csomagolásokon megjelenik továbbá a Magyar Termék védjegy is, mert a magyar eredet szerencsére egyre fontosabb vásárlói döntési szemponttá válik. Több évnyi, magyar szellemi műhelyek együttműködésével folytatott kutatómunka után, egy Gyermelyen kifejlesztett, védett őrlési eljárás eredményeként, DiVita néven piacra kerülnek funkcionális tésztáink. Az adalékmentes, speciális őrleménnyel készült tészták csökkentett szénhidráttartalmúak, magas rost- és fehérjetartalmúak, egyedi összetételüknek köszönhetően diabéteszes étrendbe is illeszthetők.

Tájegység: Dunántúli-középhegység

Összes terméke nálunk
Rozmaring Fűszerkert

Rozmaring Fűszerkert

Fűszerkertünkhöz a Tenkes-hegy déli lankáján fekvő völgyben, szőlő- és gyümölcsöskertek között vezet az út. Itt, forgalmas országúttól távol, három oldalról erdősávval védve biztosítottnak láttuk, hogy a gyógy- és fűszernövények egészségesen fejlődhetnek és vegyszermentesen termeszthetők. A völgy védettsége, a föld jó minősége, a sok napsütés adott, hogy a mediterrán növények, mint a rozmaring, zsálya, kakukkfű jól érezzék magukat, egész nyáron illatos, aromás termést hozzanak. A növények begyüjtését kézzel végezzük, gondosan válogatva az ép és egészséges szár-, levél-, virágrészeket, hagyományosan, természetes szellőzésű padláson szárítva. A termesztett növények sorát kiegészítjük olyan környékbeli erdőben és a tisztásokon vadon termő gyüjtött, teának való gyógynövényekkel: mint a csalán vagy bodzavirág. A termesztésből és gyüjtésből származó gyógy- és fűszernövényeket 2008 óta csomagoljuk morzsolva -egyes fűszereket őrölve-10 és 25g-os kiszerelésben, teákat 15 és 25g-os kiszerelésben. Készítünk -régi receptek alapján- teakeverékeket, és saját bevált recept szerinti fűszerkeverékeket is. A kert gazdálkodását a Biokontroll Hungária Nonprofit KHT ellenőrzi, amely garantálja az ökológiai termesztést. Tavasztól őszig a kert látogatható, előre bejelentett, kis létszámú csoportokat (maximum 10-15fő) fogadunk, bemutatva a hazai fűszertermesztés, szárítás és műveleteit, teakóstolóval egybekötve.

Tájegység: Dunántúli-dombság

Összes terméke nálunk
Szappanhab

Szappanhab

RÓLUNK Vállalkozásunk célja, hogy minden generáció megengedhesse magának a vegyszermentes tisztálkodás és bőrápolás luxusát. Ezért bővítjük folyamatosan a kozmetikai és tisztálkodási szerek piacát natúr termékeinkkel, amelyek mindegyike: • 100%-ban természetes alapanyagokból készül • nagy tisztaságú • egyedi gondoskodással, kézzel készített • gyógynövényt, aromaterápiás olajokat, vagy saját méhészetünkből származó apiterápiás alapanyagokat tartalmaz MŰHELYÜNK Bőrápoló termékeinket és szappanjainkat és az Európai Uniós előírásoknak megfelelően állítjuk elő, mindegyikük hivatalosan is engedélyezett, és termékinformációs dossziéval (TID) rendelkezik. Szappankészítő Műhelyünket Hajós alföldi kisvárosban, egy száz éves parasztházban alakítottuk ki 2014-ben. Műhelyünk még ebben az évben megszerezte a Kozmetikumok helyes gyártási gyakorlatának (GMP) MSZ EN ISO 22716:2008 szabvány szerinti igazolását. Vállalkozásunk dinamikusan fejlődik, 2015-től már 11 különböző bioboltban, patikában és gyógyfürdőben árusítják szappanjainkat és bőrápoló termékeinket.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Bak Pál szikvízüzem

Bak Pál szikvízüzem

Szódavíz készítés immáron negyedik generáció óta, több mint 100 éve! Köszönjük hogy megtisztel bizalmával és figyelmével! Tartósítószer, kalória és szinezék mentes!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Sarkadi savanyúság

Sarkadi savanyúság

Őseink már az 50-es években foglalkoztak káposztasavanyítással. A hagyományt és a recepteket tőlük örököltük. Üzemünk rendelkezik HACCP minőségbiztosítási tanúsítvánnyal, melynek lényege a minőségmegőrzés és a nyomonkövethetőség. Rozsdamentes gépekkel dolgozunk. Csak hazai terméket vásárolunk. Kevés tartósítószert használunk, savanyúságainkat édesítőszerrel készítjük, ezáltal cukorbetegek is fogyaszthatják. Savanyított termékeinket többféle kiszerelésben is áruljunk, ezáltal mindenki igényét kielégítve. Különleges megjelenésű, és elhelyezésű savanyúságainkat megtekintheti a galériában, vagy személyesen üzleteink egyikében.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Tikkadt Szöcske

Tikkadt Szöcske

A tikkadt szöcske kóla ötlete a vendéglátásból pattant ki. Hiányoltunk egy jópofa, jó minőségű és természetesen finom kólát, ami egy hazai alternativát jelenthet a piacvezető márkák mellett. Így hát vegyészi és marketinges tudásunkat összekeverve megszületett az Italműhely, hogy a sokéves tervező és előkészítő munka eredményeként elhozza nektek a tikkadt szöcske kólát!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Satina Gold

Satina Gold

Jelenleg nem áll rendelkezésre a cég által közzétett információ.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Bivalyos tanya

Bivalyos tanya

harmonikus ízű, világos színű akác, a sötétebb, dominánsan napraforgót tartalmazó virágméz, a krémes és lágy állagú repce krém, az illatos, erőteljes ízű hárs, a sötétbarna, enyhén kesernyés, különleges gesztenye, és a fűszeres, zamatos selyemfű méz. Fajtamézeink mellett a rendkívül értékes méhészeti melléktermékből, a propoliszból kivonatot készítünk, melyet krémesített repcemézbe keverünk. Így készül egyedülállóan selymes és homogén, de kedvező élettani hatásait teljesen megőrző propoliszos krémmézünk, mely igazi immunerősítő csemege.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Józsa tészta

Józsa tészta

Száraztészta gyártással cégünk 27 éve foglalkozik. 1985-ben családi vállalkozásként indultunk. Az évek folyamán beruházásaink révén napjainkra korszerű technológiával felszerelt üzemcsarnokban készítjük termékeinket. Fő profilunk a tojástartalmú tészták gyártása igen széles formaválasztékban, de készül nálunk tojás nélküli és durum búza őrleményből is tészta. Említést érdemelnek az általunk gyártott és forgalmazott szárított levesbetétek: grízgaluska, májas és húsos gombóc és zsemlekocka.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Marci Bácsi méhészete

Marci Bácsi méhészete

A Termelői Magyar Méz méhészetünk webcíme, egyben jelmondatunk is. Termelői – közvetlenül a termelőtől kerül önhöz, kihagyva minden olyan piaci szegmenst, ahol a méz minősége változhat, vagy ára feleslegesen módosulna. Családunk 1979 óta méhészkedik, jelenleg apa és két fia, valamivel több mint 400 termelő méhcsaláddal. Szakmai munkánkra garancia, hogy mindannyian méhészképesítéssel, egyikünk méhész mester fokozattal, másikunk mérnöki diplomával rendelkezik, ketten méhegészségügyi vizsgával, mint méhegészségügyi felelősök is dolgoznak. Méhészetünk Marci bácsi méhészete néven régóta ismert a mézfogyasztók körében, Budapest 16. kerületében 2004 óta foglalkozunk házhoz szállítással. Így reméljük, hogy az elvárt minőséget tudjuk biztosítani, mind a termékek, mind a nyújtott szolgáltatások terén.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Midl Fűszer

Midl Fűszer

Kőbánya ipari negyedében található élelmiszer ipari keverőüzemünk ahol jelenleg is több száz saját fejlesztésű recept alapján gyártjuk porkeverékeink széles skáláját az élelmiszer feldolgozás és gasztronómia legtöbb területén, beleértve a modern gasztronómia számos újdonságát is.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Nagykun rizs

Nagykun rizs

A társaság jogelődeinek alakulása 1948-ra vezethetők vissza. Ekkor kezdtek szerveződni azok a termelőszövetkezeti csoportok, melyek 1949-ben kapták meg működési engedélyüket. A termelő szövetkezetek egyesülésével, 1974-ben jött létre a Nagykun mezőgazdasági Termelő szövetkezet.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Natbolé

Natbolé

A NATBOLÉ KFT 2010-ben Sárszentágotán kezdte meg működését. Prémium minőségű gyümölcslevek, szörpök, lekvárok, zöldséglevek gyártásával, bérgyártásával foglalkozunk. A legmodernebb technológiáknak, valamint folyamatos kutatási fejlesztési munkánknak köszönhetően megőrizhetjük a zöldségek, gyümölcsök magas beltartalmi értékeit!

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Parajdi Só

Parajdi Só

Az Erdélyben bányászott parajdi só rengeteg ásványi anyagot, és nyomelemet tartalmaz. A Parajdi sóról köztudott, hogy az ősóceán kiszáradásakor keletkezett, a védett környezet miatt pedig teljes mértékig meg tudta őrizni tisztaságát, ráadásul a benne található ásványi anyagok és nyomelemek mennyisége és minősége kiemelkedő a sók között. Figyelemreméltóan magas NaCl tartalma (97%) mellett 84-féle ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz.

Tájegység: Erdély

Összes terméke nálunk
Pásztói malom

Pásztói malom

A pásztói Júlia Bio Malom egy 150 esztendős malom. Itt hagyományos módon (transzmissziós meghajtás) működtetett berendezéseken készülnek a minőségi élelmiszer alapanyagok. A régi idők hagyományai és a mai kor kívánalmai ötvöződnek az egészségmegőrzés számára készülő termékekben. A bio gabonákból előállított termékek felhasználásával saját fejlesztésű bio késztermékek is rendelkezésre állnak!

Tájegység: Északi-középhegység

Összes terméke nálunk
Primoil

Primoil

Az üzem 1993-ban létesült. Kezdetekkor a feldolgozás kizárólag napraforgóból történt, de napjainkban már repce, tökmag, és más olajos magvakat is feldolgozunk. Az alapanyagot kizárólag helyi termelőktől, termeltetési szerződés alapján szerezzük be, szigorú minőségi követelmények figyelembevételével.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Radosza Sándor

Radosza Sándor

A Radosza Sándor által kifejlesztett Radosza-gyűrűk üstökösként törtek be a magyar közoktatás állóvizébe. Sokak szerint ezzel az eszközzel lehet megreformálni újra az oktatást, színessé és érdekesebbé tenni a gyerekek számára a tanulást.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Schiszler pálinka

Schiszler pálinka

„Jó korban születtem” – vallja Schiszler Péter, aki a természet szeretetét és tiszteletét már a szőlő-és gyümölcstermesztéssel foglalkozó szüleitől megtanulta. Ők indították el a borászat útján, melyet fáradhatatlan munkával és hittel mára országos hírűvé fejlesztett. A szakma szeretete, a piac kihívásai és előrelátó üzletpolitikája eredményeként kezdett új tevékenységbe. A név a pálinka mögött Ennek során ásványvíztöltő üzemet és pálinka főzdét épített Soltvadkerten. A saját kútból palackba kerülő Valódi Vadkerti Víz mellett a Schiszler családi vállalkozás másik büszkesége a legkülönfélébb gyümölcsökből készülő pálinka. „ Egy olyan prémium termék előállítása volt a célunk, ami a miénk, a mi nevünket viseli és a mi elképzeléseinket tükrözi a ma újból méltán népszerűvé vált pálinkáról. A pálinkafőzés a borászat mellett igazából szerelem.”

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Szomor Hús

Szomor Hús

Egyediségünk titka, hogy kézműves termékeinkben az állatok által legelt első fűszáltól az utolsó szem fűszerig, minden tiszta, egészséges környezetből származik. Büszkék vagyunk arra, hogy tőlünk csak kiváló minőségű húsból készült, jóízű prémium termékek kerülnek a fogyasztókhoz.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Toronyi Péter

Toronyi Péter

Egy egész chilipaprika, 5 másodperc rázás, és friss fűszerőrlemény-bármikor! Toronyi Péter, a Red Dot díjas fiatal formatervező olyan konyhai eszközről álmodott, amely a klasszikus fűszermozsár funkcióin túl, az őrlés mellett a fűszer felszolgálását is lehetővé teszi, és akár generációról-generációra öröklődhet.

Tájegység: Alföld

Összes terméke nálunk
Traccsparti

Traccsparti

Cégünk 1989 óta van jelen a piacon. Vállalkozásunkban kezdetben mi magunk dolgoztunk. Az egyik nap termeltünk, a másik nap szállítottunk, hogy termékeink mindennap frissen kerüljenek a vásárlókhoz.

Tájegység: Dunántúli-középhegység

Összes terméke nálunk