A termék a kosárba került

Vásárlási Tanácsok

 

1. Kezdj el Igazi Hazai (nem feltétlen csak tőlünk), Magyar termékeket vásárolni túlnyomó részben lehetőségeid szerint. Ha nem ezt teszed, saját magad és a családod, nemzeted életminőségét, szabadságát kockáztatod hosszú távon.

2. Ha külföldi multiknál/boltoknál vásárolsz, azzal a külföldnek adod a nem könnyen megkeresett pénzed, ami által újabb munkahelyeket hoznak Magyarországon létre (gyarmatosítanak) - ők nem arra fogják használni ezt a hatalmat hogy téged felemeljenek, hogy jobb munka/életszínvonalat biztosítsanak neked. Arra fogják használni mint amire most is használják: Hogy a lehető legolcsóbban a legtöbbet dolgoztassanak téged, hogy kihasználjanak.

3. A becsapások és átverések mesterien kitalált, manipulatív élelmiszeriparában élünk, ahol egyre drágábban adnak el neked minden vackot, amikben egyre több a felesleges (egészségre sokszor káros) anyag és komponens, egyre kevesebb bennük a tápanyag, és még ráadásul a mennyiségüket is folyamatosan csökkentik. Mára már olyannyira eltávolodott a globalista élelmiszeripar a valóságtól, hogy a termékeikben már alig lelhető fel a természetben megtalálható természetes állapotú alapanyag. Éppen ezért indult útjának a táplálékkiegészítő piac (gyógyszeripar álcában), ami manapság nagy "divat", kár hogy egy mégrosszabb út.

4. A természetes, gazdák által termelt ételek, alapanyagok az igazi élelmiszerek, össze nem hasonlíthatóak a multikban található hibrid, agyonkezelt ipari étel másolatokkal. A lassan induló tudatosságra ráéreztek a multik: Lassan elkezdik megkísérelni, módszeresen ellehetetleníteni a gazdákat. Például a BASF nevű amerikai gigavállalat minden termőföldre ráteszi a kezét, és mindenhol a világon szorgalmazza erős jogi lobbival a háta mögött a földművesség betiltását a saját földeden. A Nestlé amerikai gigavállalat szintén törekszik azt a törvénytervezetet átvinni a politikán, hogy ne lehessen kutat fúrnod a saját földeden, sem esővizet gyűjtened, mert ez ugye szörnyű vétek. Az ilyen dolgok ellen csak akkor vehetjük fel hatékonyan a harcot, ha a hazai gazdaságunk megerősödik, majd önállóvá, szabaddá válik, önellátóvá.

5. A külföldi cégek előszeretettel vernek át téged azáltal, hogy Magyarnak, hazainak hazudják a termékeiket (ezt a politika megengedi nekik egyelőre), ezáltal téged súlyosan megvezetnek a vásárlás folyamata alatt. A mai élelmiszer piacon jelenlévő magyarnak hazudott termékek mennyisége elképesztő mértéket ölt, és erre még egy lapáttal az igazi Magyar árukat a hipermarketeikbe be sem engedik túlnyomó részben a multik, nehogy akármilyen szinten is elveszítsék az elsőbbségüket/hatalmukat az adott szegmensben. Írj nekünk, tedd fel a kérdésedet, mi megmondjuk neked, hogy mi az igazi magyar termék, és mi az, ami csak annak van álcázva.

6. A vásárlás a Te döntésed. Eldöntheted, mit és kit támogatsz, mit nem. Nem kell támogatnod a környezetszennyezést, vegyszerezést, gyermekmunkát, a buta, káros és felesleges dolgok tömeges gyártását, sem a külföldi cégeket.

7. A szemét értelmetlen pénzkidobás Neked, és terhelés a környezetnek: mindig gondold végig, mennyit dobsz majd ki abból, amit megveszel.

8. Vásárlás előtt írd össze, mire van szükséged. A nagy üzletek profi módszerekkel csábítanak felesleges pénzköltésre. Ne engedj a 'polctrükköknek'.

9. A nagy bevásárlóközpontok helyett vásárolj hazai webáruházakban és kézműves piacokon!

10. Vigyél magaddal a vásárlásaidhoz táskát, ne fogadj el/vásárolj műanyag zacskót! Válaszd az egyszerűen csomagolt árukat. Keresd a visszaváltható, illetve újrahasznosított csomagolásokat!

11. Ne dőlj be a szép külsőnek, és a vicces, jófej dumáknak, szép illusztrációknak: kerüld a nem természetes alapanyagból, vegyszerek segítségével, gyárilag előállított termékeket!

12. Az élelmiszerek és kozmetikumok rengeteg káros (és felesleges) anyagot tartalmazhatnak. Ne kezeld magad vegyszerrel, se kívülről, se belülről, ha vegyszer nélkülit is kaphatsz.

13. Válassz olyan kozmetikumokat, amelyeket állatkínzás nélkül tesztelnek, illetve nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat. 

14. Kerüld az eldobható dolgokat, ezek tömeges előállítása és kidobása energiapazarlással és súlyos környezetszennyezéssel jár.

15. Friss, hazai idényzöldséget, és -gyümölcsöt vegyél az üvegházi, több tízezer kilométert utaztatott, mesterségesen érlelt, agyoncsomagolt és tartósított áruk helyett.

16. Keresd a lakóhelyed közelében készülő dolgokat. Így a helyi termelőket támogathatod, valamint kevésbé járulsz hozzá a szállítással járó környezetterheléshez.

17. Ha nincs is tökéletes termék, keresheted mindig a jobbat. Legyél tudatos: járj utána, hogy ki állítja elő, mit tartalmaz, mibe csomagolják, hová kerül. Piacon járva-kelve bátran kérd hogy mutassa meg az adott őstermelő az igazolványát, hogy hitelesen bebizonyítsa számodra azt, hogy hivatásszerűen foglalkozik a munkájával, jogtiszta módon.